základní část, 31. kolo
27.03.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 2:1

St. Mirren nenavázal na famózní výkon z utkání proti Celticu a na hřišti Aberdeenu podlehl 1:2. Góly Zandera Diamonda a Soneho Aluka ukončily sérii 11 zápasů bez výhry a nic na tom nezměnilo ani snížení Robba.

Domácí měli dobrý vstup do utkání, Alukovu střelu však Mair zablokoval. Ještě větší příležitost měl po přesné přihrávce McLeana Young, v zakončení však selhal a střílel vedle. Do vedení mohli jít nečekaně hosté, Higdonovu hlavičku po centru Thomsona ale vykopl Mulgrew. Do zajímavé šance se dostal i Foster, jeho nepovedený pokus ale trefil MacLeana a Gallacher míč lehce chytil. McGhee musel brzy dělat v sestavě změnu, zraněného Younga nahradil čerstvě sedmnáctiletý talent Fyvie.

St. Mirren měl na krátké období i převahu, Dargova střela však letěla nad bránu a ve 37. minutě se domácí dostali do vedení. Hlavičku Diamonda sice Gallacher ještě vytěsnil, z dorážky se však obránce Aberdeenu nemýlil a svému týmu zajistil vedení. Domácí byli i po přestávce aktivnější a Alukova střela mířila těsně vedle. Druhý gól v síti St. Mirrenu však nakonec přišel, Fyvie přihrál Alukovi a jeho střela i s nechtěným přispěním Rosse propadla až do brány, 2:0. Snížit ještě stihl Robb, kterého o pár minut později fauloval MacLean a viděl červenou kartu, hostům to ale nepomohlo a Aberdeenu podlehli 1:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele