základní část, 5. kolo
19.09.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 1:0

Aberdeen po delší době zvítězil a konečně tak začíná potvrzovat roli týmu, který by se měl prát o pohárovou Evropu. Výkonnostně to sice ještě nebylo proti houževnatému St.Mirrenu to pravé ořechové, avšak počítají se především body a posun na páté místo tabulky jen o bod za prozatím třetí Hibs. Je sice pravda, že Aberdeen narazí na těžší protivníky, na to se ovšem v tuto chvíli nikdo neptá. St.Mirren zůstává s pěti body sedmý, na předchozí úspěchy tak nenavázal.

Přitom neuvěřitelně vyrovnané klání získali domácí na svou stranu až v samém závěru zápasu, dvě minuty před koncem normální hrací doby dostal do extáze celé Pittodrie Stadium Charlie Mulgrew. Na začátku zápasu mohl po propagační střele Aluka dostat domácí do vedení Lee Miller, avšak s jeho pokusem si poradil gólman Paul Gallacher a s následnou dorážkou nenaložil příliš šťastně Andrew Considine. V půlce první půle uvolnil na druhé straně Craig Dargo Stephena McGinna, jeho divoká střela se ale minula účinkem.

St.Mirren nechtěl být v útočné činnosti pozadu a po krásném McGinnově uvolnění napálil silně míč Brady, branku avšak přestřelil. O něco později měl Aberdeen zajímavou standardku po faulu na Aluka, Mulgrew napálil hned prvního stojícího obránce a dobrou možnost zahodil. V samém závěru půle po dlouhém pasu zkusil štěstí na opačné straně David Barron, i on však mířil příliš vysoko. Po pauze udržel naděje St.Mirrenu v reálných kruzích gólman Gallacher, když vyrazil špičkami prstů povedenou Alukovou ránu.

V 72. minutě po přímém kopu Mulgrewa pálil z blízkosti Miller, Gallacher byl ale i tentokráte úspěšný. V 87. minutě stáhl před hranicí vápna k zemi střídajícího Darrena Mackieho k zemi John Potter a exekuce přímého volného kopu se ujal Mulgrew. Ten nedal tentokráte Gallacherovi žádnou naději a poslal balón přímo do pravého horního rohu hostující branky - 1:0. V závěru navíc utrpěl zranění hvězdný útočník St.Mirrenu Billy Mehmet a zakončil tak nešťastné vystoupení.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele