základní část, 11. kolo
07.11.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 2:1

Fotbalisté Aberdeenu konečně zvítězili a i když jejich výkon nebyl zcela optimální, získali další tři bodíky a poskočili v tabulce do nejlepší šestice. St. Johnstone paradoxně i přes porážku poskočili o jednu příčku výše před Kilmarnock vlivem lepšího skóre. Celý zápas rozhodla penalta Lee Millera sedm minut před koncem. Hosté sice jednou srovnat dokázali na 1:1, po tomto momentu se jim to ale nepodařilo.

V úvodu utkání byl hlavním aktérem domácí záložník Sone Aluko. Ten mohl otevřít skóre už ve 2. minutě hry, kdy ho uvolnil krásným pasem Charlie Mulgrew, avšak Aluko napálil pouze boční síť. Hosté okamžitě odpověděli tutovkou finského zabijáka Johanssona, jeho divoký pokus byl však těsně nepřesný. Po čtvrthodině se ovšem domácí prosadili a konkrétně právě Aluko.

Gólu předcházela skvělá práce Pawletta, který obešel obránce Graingera a předložil míč Alukovi, jenž jako úhoř proklouzl mezi dva obránce a střelou podél gólmana Graema Smithe otevřel skóre. Krátce před pauzou mohl navýšit aktivní Pawlett, jeho hodně tvrdou dělovku ovšem dokázal vyrazit skvělý brankář Smith mimo. Tři minuty před pauzou musel zasahovat na druhé straně také Langfield, jenž u bližší tyče zkrotil pokus Samuela.

Oba mančafty po pauze vystřídaly, první vážnější možnost spálil po necelých deseti minutách hry Jerel Ifil, jenž z dobrého postavení pálil nad. Všechno mu bylo odpuštěno po hodině hry, kdy dokázal zaskočit za překonaného brankáře Langfielda a z brankové čáry odvracel do bezpečí Deucharův pokus. Hosté tlačili stále intenzivněji a opět se musel vytáhnout Ifil. V 73. minutě přeloboval Kevin Rutkiewicz bezmocného Langfielda, Ifil i tentokráte hlavou zabránil vyrovnání.

Jenže to nakonec přišlo v 76. minutě, skvělý Deuchar vybojoval balón proti Darrenu Mackiemu a předložil ho Liamu Craigovi, jenž bez sebemenších problémů zavěsil. V 82. minutě ovšem Grainger stáhl ve vápně k zemi Millera a sám postižený se postavil ke značce pokutového kopu a nekompromisně proměnil. Poslední šanci si vytvořil domácí Paton, z velké dálky ale tři tyče minul, a domácí proto těsnou výhru uhájili.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele