základní část, 23. kolo
30.01.2010 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Motherwell FC 0:3

Motherwell je mezi pěti nejlepšími celky SPL, kam se dostal díky výhře 3:0 v Aberdeenu. Ke skvělému výsledku pomohl Motherwellu dvěma brankami Sutton a jeden gól si připsal Jutkiewicz.

Motherwell byl už od prvních minut jasně aktivnějším týmem, Sutton však zatím pálil z úhlu mimo bránu. Na druhé straně nastřelil z volného kopu Mulgrew jen zeď a jeho dorážku brankář Ruddy vyrazil. Ruddy zasahoval i o chvíli později, tentokrát po střele McDonalda. Na druhé straně předvedl fantastický zákrok Langfield, který dokázal vytěsnit střelu O'Briena letící do horního rohu brány.

Domácí vystrašil i Young, po jehož obranné práci skončil míč na břevně. Ve 29. minutě se však hosté zaslouženě ujali vedení, když O'Brien unikl Grassimu a vystřelil na bránu, míč sice ještě Langfield vyrazil, Sutton se však z dorážky nemýlil, 0:1. Motherwell byl stále aktivnější a po přihrávce Jenningse ohrozil bránu Aberdeenu znovu Sutton.

První poločas se blížil ke konci, když Mulgrew poslal volný kop na McDonalda, Ruddy však jeho střelu vytěsnil mimo bránu, přičemž se ještě míč otřel o tyč. Aberdeen za svoji rozhazovačnost zaplatil i ve druhé půli, Suttonův centr dopravil do sítě Jutkiewicz. V 53. minutě navíc Craigan nebezpečně hlavičkoval a i když Langfield míč vyrazil, Sutton byl znovu na správném místě a zvýšil na 3:0 pro Motherwell. Langfield měl ještě práci se střelou O'Briena, domácí se ovšem už do konce utkání na nic nezmohli a prohráli 0:3.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele