o udržení, 37. kolo
05.05.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Kilmarnock FC 1:2

Tak že by přeci jen uspěla zkušenost? Fotbalisté Kilmarnocku nakročili výrazně k záchraně a před posledním kolem mají jediný úkol - neprohrát. Nyní totiž dokázali zvítězit na půdě Aberdeenu 2:1 a mají vše ve svých rukách. Nicméně jeho nejvážnější protivník Falkirk získal alespoň bod a proto nesmí výběr Jimmyho Calderwooda na závěr ztratit všechny body. Aberdeen se z krize nezvedl a s jistotou obsadí deváté místo v tabulce.

Přitom to dlouho dobu vypadala, že bude soupeř z Rugby Parku snadnou lahůdku. Aberdeen totiž vedl od poloviny úvodního dějství a dlouho nadějný stav držel. Avšak v polovině druhé půle inkasoval dvakrát během pěti minut a vyrovnávací trefu se mu dát nepodařilo. Hosté tak prolomili po dlouhých duelech smůlu a odrazili se k setrvání v SPL. Hrdinou zápasu se po dlouhé době stal hvězdný útočník Kevin Kyle, jenž vsítil rozdílovou trefu.

Hned v úvodu poločasu si hosté vypracovali dvě dobré příležitosti. Po dlouhém výhozu brankáře Alana Combeho se k balónu probojoval Craig Bryson, síť se mu ale rozvlnit nepodařilo. Hned na to vyslal nádherný pas Manuel Pascali a uvolnil pozdější star Kevina Kyleho, ten avšak svůj lob přes gólmana Nelsona poslal o několik centimetrů vedle. Hned na to byl zablokován Sone Aluko Scottem Severinem, tlak hostů ale pokračoval.

Aluko těsně před první trefou nádherně uvolnil Darrena Mackieho, jehož střelu brilantně vyškrábl Combe. Jenže na vyloženou příležitost Marka Kerra dosáhnout nemohl, ten se trefil poprvé od roku 2006 nechytatelnou ranou do horní poloviny branky. Hosté se osmělili až po poločase, kdy se několikrát musel vytáhnout brankář Nelson. Ten si dvakrát poradil s nadějnými střelami Frazera Wrighta, zlikvidovat dokázal též ránu Jamese Fowlera.

Jenže vyrovnání bylo nevyhnutelné, a proto v 69. minutě přišla řada na Liama Kellyho. Ten se ocitl ve středu vápna a ranou k tyči rozesmutnil diváky na Pittodrie. Aberdeen chtěl okamžitě kontrovat možností Charlieho Mulgrewa, Combe se ale nachytat nenechal. Pro Kilmarnock vybojoval veledůležité tři body Kevin Kyle, který si naběhl na nádherný centrovaný balón Graeme Owense a hlavou rozvlnil síť - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele