základní část, 21. kolo
23.01.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Kilmarnock FC 1:0

Po dvou domácích porážkách dokázal Aberdeen proti zachraňujícímu se Kilmarnocku zabrat. Sváteční střelec Derek Young rozhodl ve 49. minutě svou první a zároveň krásnou brankou v letošním ročníku SPL o výhře domácích 1:0. Pro hostující Killie to byla čtvrtá porážka z posledních šesti zápasů.

Pikantní byl souboj pro domácího záložníka Garyho McDonalda, bývalého hráče Kilmarnocku. Že jsou již připravení hrát dříve zranění Pawlett s Diamondem, ukázala alespoň jejich účast na lavičce. Manažer hostí Jimmy Calderwood udělal hned čtyři změny v sestavě. Invincibile, Taouil, Skelton a Fernandez byla nová jména v základní jedenáctce, zatímco Kyle usedl jen mezi náhradníky.

Než se zápas rozhýbal k něčemu fotbalovému, uplynulo rovných dvacet minut. Pak první střelu na branku vyslal aberdeenský Young, jehož přízemní ránu vyrazil levačkou mimo nebezpečí brankář Bell. O chvilku později se Bell předvedl znovu, fantasticky vyrazil Fyvieho pokus. Dons začali zvyšovat tlak, Mackieho hlavičce zabránil hostující gólman jen tak tak na brankové čáře.

Po půlhodině hry domácí Foster nacentroval na hlavu McDonalda, jenž zamířil jen vedle. V poslední čtvrthodině první půle nejvíce zlobil útočník Mackie. Nejprve zachytil Fosterův centr ve vápně, z těžké pozice nakonec přestřelil. Ke konci půle se znovu ocitl v dobré šanci, jenže Bell ho skvěle vychytal.

Aberdeen si prostě musel počkat na dobytí tvrze až po přestávce. Young vypálil čtyři minuty po pauze nechytatelnou volej, na kterou mu nechtěně předtím nabil hostující Ford. Kilmarnock se pochopitelně snažil o vyrovnání, Russell to zkusil z dálky, střídající Burchill vystřelil z voleje, jenže k brance to nevedlo.

V nastaveném čase měli Killie poslední možnost o změnu skóre, když Hay poslal centr na střídajícího Kyla, na místě ovšem byl domácí brankář Langfield. Až na pár ataků hostů si zkrátka Dons těsné vítězství pohlídali.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele