základní část, 27. kolo
27.02.2010 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Heart of Midlothian 0:1

Fotbalisté Aberdeenu v poněkud ponuré atmosféře nedokázali vyzrát na Hearts, a potvrdili tak mizérii z posledních dvou zápasů. Navíc se jim enormně vzdálil postup do nejlepší šestky a ten se v tuto chvíli zdá být téměř nemožný. Aberdeen po domácí porážce na Pittodrie ztrácí na sedmém místě osm bodů a i přes duel navíc bude několik kol před koncem základní části toto manko zřejmě neřešitelné.

Přitom se podle předpokladů hrálo velmi vyrovnaně bez sebevětších šancí, rozhodla jediná povedená trefa a tedy více bojovnosti. Aberdeen proto nepotvrdil ani dobrou formu s tímto celkem, ani pověst výběru, který se dokáže připravit na velká střetnutí a s favority příliš neprohrává. O osudu důležitého střetnutí rozhodl v polovině druhého dějství záložník Eggert Jonsson. Perfektní výkon v brance Hearts předvedl Janos Balogh, pro toto klání náhrada za Mariana Kella.

Hosté byli aktivnější od úvodních minut, kdy se po průniku Dawida Kucharskiho probojoval Lee Wallace, balón ale poslal mimo branku. O něco později se ocitl v zakončení také pozdější hrdina Jonsson, jenže ani jeho pokus nesměřoval mezi tři tyče. Ke konci půle s už ale domácí osmělil a začali též tlačit, avšak rána Rickyho Fostera skončila těsně mimo. Kousek před půlí se zranil Daniel Kucharski a nahradil ho Laryea Kingston, který ovšem na trávníku příliš dlouho nepobyl.

Hned po sedmi minutách po svém příchodu se musel pakovat do kabin, prohra Aberdeenu je tak ještě smutnější. Hned po tomto momentu padla na Hearts další pohroma, když si koleno poranil Marius Zaliukas a musel být též nahrazen. Přesně o deset minut později ale bylo v táboře hostů alespoň trochu veselo. Předtím se ještě dobře do balónu opřel Ryan Stevenson a gólman Jamie Langfield musel předvést perfektní zákrok, o několik minut později už ale nestačil na dorážku Jonssona.

Calum Elliot poslal centr do vápna, který nepříliš důrazně odvrátil obránce Charlie Mulgrew pouze k Jonssonovi. Ten se akrobaticky vymrštil do vzduchu a podél Langfielda zavěsil - 0:1. Následně mohl definitivně Elliot rozhodnout střelou zleva, tentokráte byl ovšem Langfield mužem na svém místě. Aberdeen dokázal svou frustraci pouze nemasnými pokusy Patona a Mulgrewa, za hosty naposledy zahrozili Wallace a David Obua, stav se už i přesto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele