o udržení, 36. kolo
01.05.2010 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 1:3

Souboj o sedmou pozici se zúžil na dva kandidáty. Hamilton totiž dokázal vyhrát na Pittodrie Stadium zcela jasným výsledkem 3:1 a potvrdil vynikající formu. V sedmi zápasech proto získal osmnáct bodů a to je na tým ze spodních pater tabulky naprosto neuvěřitelný výkon. Aberdeen naopak definitivně přišel o možnost vybojovat sedmé místo a dvě kola před koncem vůbec bude rád, když udrží deváté místo před dotírajícím St. Mirrenem. Pětibodový odstup se zdá být sice dostatečný, nic to ale znamenat nemusí.

Hosté byli od samého úvodu mnohem lepší a nedali soupeři žádnou šanci. Pro Aberdeen to byl hodně smolný zápas. První trefu totiž obdržel už v 1. minutě, hned po půli navíc inkasoval podruhé a po hodině hry bylo definitivně rozhodnuto. Navíc utkání dohrával v devíti, když se ze hřiště museli pakovat Zander Diamond a Richard Foster. I v tomto počtu ale domácí potěšili hrstku fanoušků, když skórovali po dlouhém pasu.

Po šedesáti sekundách zahrával rohový kop Dougie Imrie a na zadní tyči se objevil Flavio Paixao, který bez větších problémů pokořil navrátilce do sestavy Langfielda. Domácí se osmělili v půlce úvodního dějství, nic vážnějšího si ale nevytvořili. Ještě před pauzou mohl navýšit stav Marco Paixao, jeho akrobatické zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo.

Po pauze přidal druhou trefu James Wesolowski, který po dalším z průniků Imrieho hlavou nedal Lanfieldovi příležitost ani tentokrát. Imrie byl též i u poslední branky Accies. Ve vápně ho totiž fauloval Stuart Duff a rozhodčí foukl do píšťalky. K penaltovému puntíku se s přehledem postavil Simon Mensing a se zakončením neměl větší problémy. O deset minut později ukázal sudí také červenou kartu, když se ze hřiště musel po druhé žluté pakovat Foster.

V 83. minutě odešel předčasně do sprch také Zander Diamond, který fauloval Jamese McArthura. Aberdeen dokázal snížit o dvě minuty později. Ve vápně se totiž ocitl Derek Young a nekompromisní ranou do levého horního rohu alespoň snížil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele