o udržení, 34. kolo
17.04.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Falkirk FC 1:0

Aberdeen získal cenné vítězství nad posledním Falkirkem a v této sezóně je před sestupem zachráněn. Tři body pro domácí tým vystřelil už v 11. minutě hry Steven MacLean.

Aberdeen šel do zápasu ve špatné formě, v patnácti posledních zápasech získal jen jedno vítězství, což však na jeho hře nebylo poznat a v 11. minutě se dostal do rychlého vedení. Grassi poslal dlouhý míč k MacLeanovi, který unikl obraně a přesně zakončil. O osm minut později mohlo být pro Falkirk ještě hůře, Duffy však na poslední chvíli zasáhl před volným Diamondem. Za Falkirk sice skóroval Stewart, rozhodčí však viděl ofsajd a branku neuznal.

MacLean mohl naopak zvýšit vedení Aberdeenu, když už se řítil i za gólmana Olejnika, v poslední moment však inkasované brance zabránil McLean. Domácí měli v první půli velkou převahu, kterou mohl zúročit Mackie, mířil však mimo bránu. Falkirk provedl o přestávce střídání, Stewarta nahradil vysoký Showunmi, který hře hostí tolik nepomohl. Na hrotu hrál osamocený Moutinho, kterému se dobré přihrávky nedostávaly. Aberdeen se do konce utkání ubránil a nezáživný zápas tak skončil 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele