základní část, 18. kolo
02.02.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Falkirk FC 0:1

Krásný gól Colina Healyho krátce po půlhodině hry, zajistil hostujícímu Falkirku vítězství v dohrávce 18. kola SPL nad nevýrazným Aberdeenem. Ten ačkoliv hrál na vlastním hřišti, nepředvedl výkon, za který by si zasloužil body.

Domácí sice vstoupili do zápasu aktivně, iniciativu ale brzy převzal Falkirk a střelu Showunmiho musel vyrážet gólman Langfield. Po jedenácti minutách hry mířil nad bránu Paterson, stejně jako o chvíli později Kerr. Aberdeen mohl do vedení dostat Mulgrew, jeho skvěle zahraný volný kop ale vystihl brankář Olejnik. Ve 31. minutě gól přišel, radovali se však hosté, Finnigan totiž poslal míč do cesty Healymu, který zdálky prostřelil Langfielda.

Aberdeen mohl vzápětí vyrovnat, když Paterson našel z rohu hlavu Mackieho, tomu se ale nepodařilo najít bránu. Čtyři minuty po přestávce mohli hosté své vedení dokonce zdvojnásobit, další nebezpečnou střelu Healyho však Langfield tentokrát vyrazil. Debutant na straně Aberdeenu, Jim Paterson si mohl po 58. minutách hry připsat i premiérový gól, ale jeho nízkou střelu Olejnik vystihl.

Falkirk měl postupem času další příležitosti zvýšit své vedení, Stewart však nedosáhl na zajímavou přihrávku Showunmiho a Flynnův pokus jednou rukou vyrazil Langfield. Střelu Vitora Limy na konci utkání Langfield pouze vyrazil před sebe, Stewart však míč nedorazil, mířil nad bránu. Jednu z mála příležitostí Aberdeenu měl Young, Olejnik byl ale bezchybný a míč vyrazil na roh. Když rakouský brankář nepustil ani gólovou střelu náhradníka Patona, odjížděl Falkirk domů se třemi body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele