základní část, 29. kolo
20.03.2010 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 2:2

Hráči Dundee United měli díky skvělému vstupu do utkání na hřišti Aberdeenu dobře našlápnuto ke třem bodům, nakonec se však museli spokojit s bodem za remízu 2:2. Aberdeen se totiž probral a dvěma góly stav srovnal.

Aberdeen vstoupil do utkání aktivně, s cílem přerušit sérii deseti zápasů bez výhry, ovšem po osmi minutách hry znovu zaváhala obrana domácích a Daly nekompromisní střelou zajistil hostům rychlé vedení. Domácí kouč McGhee se vztekal, podle něj Daly před gólem fauloval Diamonda, rozhodčí ale branku uznal. Tým Petera Houstona chtěl své vedení pojistit, po spolupráci Gomise s Buabenem měl dobrou příležitost Conway, nemířil však přesně.

Swanson měl na kopačce druhý gól Dundee United, ale nedokázal trefit bránu. Záložník United však o chvíli později vše napravil, dobře zahrál přímý kop a Daly hlavičkou překonal Langfielda. Aberdeen se však nehodlal vzdát, Mulgrew zahrál volný kop na vzdálenější tyč a Diamond dostal míč do sítě, 1:2. Vyrovnání přišlo v poslední minutě první půle, kdy Dillon srazil v pokutovém území Duffa a Paton se z penalty nemýlil, 2:2.

Oba týmy se hodlaly v počáteční fázi druhé půle dostat do vedení, Gomis však střílel mimo bránu. Zajímavou příležitost vytvořil Goodwillie, který hledal Dalyho, Langfield ale vyběhl a míč chytil. Do vedení se nakonec dostali United, Kovačevič poslal míč před bránu a Kenneth Langfielda překonal, pomezní rozhodčí však ukázal nedovolené postavení. Aberdeen vítězný gól nevstřelil a je tedy jasné, že kvůli 11 zápasům bez výhry má nejhorší formu v celé klubové historii.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele