základní část, 9. kolo
24.10.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 0:2

Dundee United jako by zahodilo všechny špatné výsledky za hlavu a v dalším kole v těžkém střetnutí vykradlo Pittodrie Stadium. Aberdeen se navíc po těžkém začátku začínal dostávat do optimální formy, avšak čelo tabulky mu díky prohře výrazně odskočilo. To Dundee se přiblížilo na vedoucí pozici pouze na tři body a může tak využít překvapivých zaváhání glasgowských velikánů.

Hosté rozhodli o své výhře hned po půlhodině hry, kde vsítili dvě branky a nebylo co řešit. Aberdeen se sice po změně stran snažil zvrátit výsledek na svou stranu, bohužel se mu to už ale nepovedlo. Přitom Aberdeen spálil před inkasovanou trefou dvě obrovské tutovky, které jistě hodně mrzí. Už po 60 sekundách totiž po pasu Sean Dillona hlavičkoval z bezprostřední blízkosti 16letý mladík Fraser Fyvie, prostor mezi třemi tyčemi ovšem netrefil.

Na druhé straně to zkusil po deseti minutách navrátilec do sestavy Danny Cadamarteri, jenže Jamie Langfield dokázal vyrazit mimo. Druhou obrovskou možnost spálil Miller, jemuž do volného prostoru nabídl balón Dillon, ten ovšem v rozhodující moment trestuhodně přestřelil. Na druhé straně to zkusil opět aktivní Cadamarteri, i tentokráte se však Lingield při jeho dalekonosné střele příliš nenadřel.

Hosté se mohli radovat o moment později, pas Garryho Kennetha převzal Mark Fotheringham a uvolnil ještě lépe postaveného Damian Casalinuova, který neměl se zakončením vůbec žádné trápení - 0:1. O dalších pět minut později navyšoval náskok Morgaro Gomis, jenž dokázal vybojovat na hranici vápna ztracený míč a poslal ho přímo do šibenice - 0:2. Po změně stran ještě Dundee útočilo, pak se však soustředilo na defenzívu.

Jennison Myrie-Williams vypálil z dobrých 25 metrů, tyčku minul opravdu jen o milimetry. Rozhodnout mohl po hodině hry po rohovém kopu hlavou Kenneth, síť však nerozvlnil ani tentokráte. Domácí v poslední půlhodině hrozili Charlie Mulgrewem, střídajícím Sone Alukem, Richardem Fosterema a nakonec i Millerem. Skóre už i tak zůstalo neměnné. Aberdeen v tabulce klesl na sedmé místo, Dundee je stále čtvrté.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele