základní část, 25. kolo
13.02.2010 13:30 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Aberdeen FC - Celtic FC 4:4

Divokou přestřelku nabídlo úvodní utkání 25. kola skotské Premier League. Celticu, stíhající v tabulce vedoucí Rangers, ke třem bodům v Aberdeenu nestačily ani čtyři branky. Ještě čtvrthodiny před koncem vedli hosté 4:2, jenže přesné trefy Stevena MacLeana, který je v týmu Dons na hostování z anglického Plymouthu, zařídily domácím alespoň bod za remízu 4:4.

Nikdy v zápase se domácí Aberdeen neujal vedení. Vždy musel jen dotahovat. Ale s favoritem utkání v pohodě držel krok. Letos ostatně s jako každým papírově lepším soupeřem. Už ve třetí minutě se sice prosadil gólově hostující Kamara, ale přesnou dělovkou z voleje o šest minut později srovnal Paton. To samé proběhlo deset minut před koncem prvního poločasu.

Celtic ve 35. minutě vsítil druhou branku. A to výstavní. Rychlý brejk založený Brownem zakončil mistrnou přihrávkou na vzdálenější tyč skrz celé vápno Keane na Fortuného, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minout. Avšak za minutu bylo podruhé srovnáno, Patersonův centr zleva zapadl na zadní tyč k Mackiemu a ten pohodlně zamířil ke vzdálenější tyči.

I druhý poločas kypěl bohatstvím útočných šancí. Aberdeen jich měl zpočátku více než soupeř, třeba po hlavičce Mackieho nebo střele MacLeana nebylo ke gólu nijak daleko. V 65. minutě se však potřetí v utkání prosadili hosté, když Keane zužitkoval hlavou centr Kamary. Následný tlak vyústil za sedm minut ve čtvrtou branku hostí.

McGeady si krásně stáhl pas střídajícího Ki Sung-Yonga, vběhnul do vápna a zaslal balón do sítě. Aberdeen se ovšem nevzdával. A za tři minuty měl nejlepší možnost ke skórování, když sudí Brines nařídil penaltu za ruku Braafheida. MacLean se z bílého puntíku nemýlil.

V 88. minutě nakonec srovnal na konečných 4:4 opět MacLean, který ve skrumáži tečoval ránu Mackieho za záda Boruce. Hosté si přece jenom mohli odvést z Pittodrie Stadium všechny body, ale pokus Braafheida, viníka nařízeného pokutového kopu ze 75. minuty, skončil pouze na břevně.

Pokud tak v neděli doma Rangers zdolá Hibernian, zvýší si náskok před Celticem na rozdíl deseti bodů. Aberdeen tak po dvou posledních domácích nezdarech s Motherwellem a Falkirkem, kde nevstřelil ani branku, znovu po roce dokázal nasázet Celticu čtyři góly. 18. ledna 2009 ale tehdy slavil doma vítězství 4:2.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele