základní část, 32. kolo
13.04.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian FC 1:1

V dohrávce 32. kola skotské Premier League remízoval St. Mirren na domácím hřišti s Hibernianem 1:1. Domácí tým poslal do vedení po necelé půlhodině hry Andy Dorman, vyrovnat se podařilo v poslední minutě prvního dějství Stevenu Fletcherovi.

Úvod utkání patřil St. Mirrenu, defenzivu Hibs v čele s kapitánem Robem Jonesem a brankářem Grzegorzem Szamotulskim zaměstnávala zejména ofenzivní trojice Andy Dorman, McGinn a Craig Dargo. Domácí se zásluhou aktivní hry v prvním poločase dočkali vedoucí branky, když McGinn našel dlouhým balonem na pravé straně pokutového území volného Andyho Dormana, jenž po skvělém zpracování propálil polského brankáře Szamotulskiho.

Hibernian se okamžitě hnal za vyrovnáním, aktivní byla hlavně útočná dvojice Steven Fletcher, Derek Riordan, která po řadě slibných šancí dokázala srovnat skóre, když Riordan adresoval balon na Stevena Fletchera, jenž přesnou střelou nedal brankáři Marku Howardovi žádnou šanci.

Druhá půle začala v podobném duchu jako ta první, aktivnějším týmem byl St. Mirren, který se znovu snažil ujat vedení, Dorman ale ze čtrnácti metrů pálil vedle. Szamotulskimu se poté povedlo zabránit vlastnímu gólu, když Denes Rosa ve snaze zažehnat nebezpečí nasměroval balon na vlastní bránu, polský gólman byl však ve střehu, míč tak ze sítě lovit nemusel. Chvíli před koncem utkání si mohl zajistit tři body Hibernian, jenže Howard pokus Bamby, po centru Johna Rankina, zneškodnil.

St. Mirren poodskočil o další bod od posledního Falkirku, který o víkendu nestačil na Kilmarnock. Hibernian zůstává šestý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele