základní část, 6. kolo
20.09.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Falkirk FC 1:1

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi St. Mirrenem a Falkirkem. Skóre otevřel na začátku druhé půle hostující Graham Barrett, hned za tři minuty vyrovnal z pokutového kopu Billy Mehmet.

V prvních pěti minutách měl míč na svých kopačkách hlavně Falkirk, bránu soupeře ale jako první ohrozil domácí tým. Po přihrávce Mehmeta střílel těsně vedle Jim Hamilton, který poté namířil hlavičkou míč po přímém kopu Franca Mirandy do brankáře Falkirku Roberta Olejníka.

První příležitost hostů přišla v devatenácté minutě, když si Scott Arfield naběhl na centr Thomase Scobieho a hlavičkoval nad bránu. Velkou možnost vstřelil gól měl Falkirk pět minu před přestávkou, Mark Howard však předvedl proti střele Michael Higdona vynikající zákrok.

Nejdůležitější částí zápasů byla úvodní pětiminutovka druhé půle. Ve čtyřicáté sedmé minutě nacentroval McCann míč před bránu St. Mirrenu a Graham Barrett ho dopravil do brány, otevřel tak skóre utkání. O tři minuty později už však bylo vyrovnáno. Kevin McBride zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu, ke které se postavil nejlepší střelec St. Mirrenu z loňské sezony Billy Mehmet a nezaváhal.

Oba týmy poté předváděly daleko ofenzivnější fotbal než doposud. Burton O'Brien mířil nad horní konstrukci brány, po centru Scobbieho neuspěl ani Higdon. Brankář hostí Olejník pak téměř zařídil další gól, když vyhodil míč přímo na kopačky domácího Andyho Dormana, ten ale Falkirk znovu do vedení neposlal.

Falkirk pak zachránil Lee Bullen, když zablokoval ránu Hamiltona, jenž zakončoval po centru Arfielda. Navzdory velkému úsilí obou týmů vstřelit gól, už žádná branka nepadla a kluby se tak rozešly smírně.

Falkirk je stále přišpendlen na posledním místě skotské ligy, St. Mirren si po šestém kole udržel devátou příčku.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele