o titul, 34. kolo
03.05.2009 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Heart of Midlothian 2:0

Celtic ve včerejším zápase s Aberdeenem vyhrál, a tak chtěli Rangers dnes odpovědět podobnou mincí. V těžkém utkání s Hearts nakonec vydolovali tři body, o které se gólově postarali Andrius Velička a Kris Boyd, pro nějž to byl již třicátý gól v letošním ročníku.

A právě skotský reprezentant měl na svých kopačkách gól již v úvodních minutách zápasu. V pokutovém území sice dostal prostor k zakončení, jeho střelu ale dokázal ještě tečovat Karypidis a gólman Kello už s chycením míče žádné velké problémy neměl. Zanedlouho zahrozili také hosté. Alexandera zaměstnal svým pokusem Tullber, domácí gólman však neinkasoval a stav byl tak i nadále bezbrankový.

Přesnost scházela obránci Stevenu Whittakerovi, a proto se stále skóre neměnilo. Hearts následně zahrozili z rychlého protiútoku, na jehož konci byl Bruno Aguiar, jenž se pokusil překonat Alexandra tvrdou a nepříjemnou střelou. Když už vše nasvědčovalo tomu, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, Rangers poprvé v zápase udeřili. Smithův centr sklepl pro Veličku Boyd a litevský reprezentant si již věděl rady s tím, jak jej poslat do brány.

Po změně stran se domácí hráči pokoušeli přidat i druhý přesný zásah. Nejprve pálil Davis, jenže na Kella nevyzrál. Hearts příliš nebezpečně nepůsobili, domácím fotbalistům zatrnulo vážně pouze jednou. Po údajném faulu Whittekera se dožadoval penalty útočník Elliot, vyslyšen však nebyl. Jak se nakonec ukázalo, tak zřejmě správně. Kris Boyd byl v závěrečných minutách aktivní a zaslouženě se nakonec také zapsal mezi střelce. V 85. minutě jej sice ještě rozhodčí načapali v ofsajdu, v předposlední minutě už ale mohl slavit. Rangers tak slavili zaslouženou výhru 2:0.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele