základní část, 33. kolo
18.04.2009 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - St. Mirren FC 0:2

Motherwell nezvládl roli favorita a doma podlehl St. Mirrenu 0:2. Hostující tým dostal do vedení Steven Thomson, tři minuty před koncem pojistil tři body Andy Dorman.

Well vstupovali do dnešního utkání aktivně, v prvních deseti minutách si ale žádnou brankovou příležitost nevytvořili, spíše jen tak oťukávali svého soupeře. Zato ve druhé desetiminutovce si vytvořili velký tlak, který vrcholil šancemi Clarksona, Klimpla a Suttona, ani jeden však síť Howardovy brány nerozvlnil.

Ve 26. minutě vypálil zpoza hranice velkého vápna domácí záložník James O'Brien, Mark Howard se ovšem ani tentokrát nachytat nenechal. Když se blížil konec prvního dějství, vystrčil růžky i St. Mirren, útočník Craig Dargo ale balon za záda brankáře Graemeho Smitha nepropasíroval.

Sedm minut po zahájení druhé půle zkoušel štěstí z velké dálky domácí Stephen Hughes, jeho pokus však cíl nenašel. Hráči Motherwellu věděli, jak moc je tento zápas důležitý a dál se hnali za vítězstvím, v 68. minutě se dvakrát propracoval do koncovky John Sutton, ani jednou však úspěšný nebyl.

V poslední dvacetiminutovce, když se měl domácí celek nadechnout k závěrečnému náporu, přišel jako blesk z čistého nebe gól do sítě Mohterwellu. V 77. minutě napřáhl ze šesti metrů k smrtící ráně Steven Thomson a překvapivě poslal St. Mirren do vedení.

V tuto chvíli se Motherwellu šance na postup do horní poloviny tabulky velmi vzdálila. Tři minuty před koncem zápasu však bylo po už po veškerých nadějích, když Saints přibili další hřebík do rakve domácích. Po přihrávce Thomsona se prosadil Andy Dorman.

Motherwell důležitý zápas o horní polovinu tabulky nezvládl. Pro tým Marka McGhee tak tato sezona neskončila podle předpokladů, zvlášť když loni skončil Motherwell na třetím místě. St. Mirren dnes udělal obrovský krok k záchraně ve skotské Premier League.

Autor: Petr Páral / motherwellfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele