základní část, 25. kolo
14.02.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Hamilton Academical 1:0

Gól Davida Clarksona v poslední minutě prvního poločasu rozhodl o tom, že tři body zůstaly na Fir Parku, Hamilton odešel po čtyřech zápasech s prázdnou.

Jako první zahrozil hostující tým, když ve čtvrté minutě vypálil z pětadvaceti metrů James McArthur, jeho střelu ještě tečoval Kenny Deuchar. Brankář Greame Smith však brilantním zákrokem balon vytěsnil.

Potom Accies získali rohový kop, který zahrával Neil, jenž poslal míč na hlavu Marka McLaughlina, Smith se ale opět zaskočit nenechal.

Hamilton měl po dobu celého prvního poločasu herní převahu, nicméně v poslední minutě prvního dějství ztratila obrana červenobílých na chvíli koncentraci, čehož využil Hammell, který poslal balon na Davida Clarksona a domácí útočník překonal českého brankáře Tomáše Černého.

Na začátku druhého poločasu musel Smith téměř čelit dalšímu útoku hostujícího celku, střelu Neila však zablokoval obránce Paul Quinn. Ani další šanci nedokázal Hamilton přetavit ve vyrovnávací branku, Deuchar po rohovém kopu Jamese McCarthyho hlavičkoval nad bránu.

Chvíli před koncem utkání se Motherwell dožadoval penalty po falu Černého na Quinna, rozhodčí McDonlad však zůstal chladný a hra pokračovala dál. Well už těsné vedení udrželi až do konce a domácí fanoušci se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.

Hamilton ztratil body poprvé po čtyřech utkáních. Oba týmy zůstaly v tabulce skotské ligy na stejných příčkách, které okupovaly před zápasem.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele