základní část, 8. kolo
05.10.2008 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Motherwell FC - Falkirk FC 3:2

Po pětigólové přestřelce na Fir Parku se nakonec z vítězství radoval domácí Motherwell, který porazil Falkirk 3:2. Za vítězný tým se trefili Jamie Murphy, Chris Porter a John Sutton.

První záblesk gólové šance se zrodil zásluhou Jamieho Murphyho, jehož střelu zlikvidoval brankář Falkirku Robert Olejnik. Ve dvanácté minutě už byl ale Muprhy úspěšný, když po přihrávce Paula Quinna dostal z dvanácti metrů míč za záda Olejnika.

O deset minut později bylo vyrovnáno, když letní posila Steve Lovell přebral od Michaela Higdona míč, prošel statickou obranou domácích a propálil brankáře Smithe. Pro Lovella to byl třetí přesný zásah za tři zápasy.

Za další minutu však už bylo všechno zase jinak, když se v nepřehledné tlačenici v pokutovém území Falkirku nejlépe zorientoval Chris Porter a poslal znovu domácí tým do vedení.

Falkirk se ale nevzdával a odměnou mu byl další vyrovnávací gól, který přišel tři minuty po výměně stran. Na začátku gólové akce byl opět Higdon, jenž poslal míč na kopačky Grahama Barretta, který střelou na vzdálenější tyč překonal Graemeho Smithe.

Motherwell se ale snu v podobě zisků tří bodu nechtěl vzdát a vytvořil si velký tlak, z kterého resultovala třetí branka Well. Po nádherném centru McGarryho se hlavou prosadil John Sutton. Ve zbytku utkání už žádný gól nepadl, a Motherwell se tak mohl radovat z vítězství.

Svěřenci Craiga Leveina si po dnešní výhře polepšili, v tabulce se posunuli na osmou příčku. Falkirk se propadl na místo jedenácté.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele