základní část, 5. kolo
13.09.2008 13:30 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 2:4

Celtic dal zapomenout na čtrnáct dní starou porážku s Rangers a Motherwell převálcoval 4:2. Střeleckou formu měl opět řecký "bombarďák" Georgios Samaras, který se trefil hned dvakrát.

Celtic utkání začal velmi svižně a už po devíti minutách hry vedl nad svým soupeřem 2:0. Nejprve Scott Brown našel před bránou dobře postaveného Shauna Maloneyho a ten z bezprostřední blízkosti otevřel skóre zápasu. Druhá branka přišla z kopaček Georgia Samarase, jenž oklamal obránce Motherwellu a překonal domácího brankáře.

Celticu ovšem dvougólové vedení nestačilo a už za dalších patnáct minut se měnilo skóre potřetí, když nejlepší střelec loňského ročníku skotské Premier League Scott McDonald na pravé straně hřiště přešel přes obránce Marka Reynoldse a prostřelil gólmana Graemeho Smithe. Tři minuty před koncem se příznivci glasgowského mužstva radovali na Fir Parku počtvrté, to pálil do černého opět Samaras, jenž zakombinoval s McDonaldem a v souboji jeden na jednoho nedal Smithovi žádný šanci.

Motherwellu se povedl skvělý nástup do druhé půle, když během dvanácti minut snížil na rozdíl dvou branek. V pětapadesáté minutě adresoval Keith Lasley balon Johnu Suttonovi, jenž krásnou střelou vymetl levý horní roh Borucovy brány. O dvě minuty později vyslal Stephen Hughes na steč svého spoluhráče Davida Clarksona, který v koncovce zachoval chladnou hlavou a stanovil konečný výsledek utkání na 4:2 z pohledu hostujícího Celticu.

Strachanovi hoši se dostali v tabulce skotské ligy na druhé místo za Rangers, Motherwell hájí možná trochu překvapivě až desátou pozici.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele