základní část, 23. kolo
25.01.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hamilton Academical 0:1

Naprostou euforii zažívá v současné době Hamilton, který v neděli senzačně zvítězil v Rugby Parku nad domácím Kilmarnockem 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v úvodu druhého poločasu nejlepší střelec červenobílých Richard Offiong.

První šanci zápasu si zásluhou Offionga vytvořil hostující Hamilton. Útočník však pálil nad bránu, poté nebezpečný centr McArthura odvracel do bezpečí Wright.

Brankář Killie Alan Combe měl práci i nadále, když ho z hranice velkého vápna protáhl Martin Canning, domácí brankář jeho pokus vyrazil. Hamilton tlačil svého soupeře i dále, když Combeho prověřil opět aktivní Offiong, z následné dorážky neuspěl James McCarthy.

Jediná branka přišla v první minutě druhého dějství, když se po rohovém kopu dostal balon přes Paula McGowana až k Richardu Offiongovi, jenž dostal míč za záda domácího gólmana.

O chvíli později mohlo být rozdíl ve skóre ještě větší, když se po nepovedeném obraném zákroku Simona Forda dostal balon k McGowanovi, jenž z voleje vystřelil na Combeho, ten střelu vyrazil zpátky na kopačky útočníka Accies, McGowan však z dorážky mířil nad.

Těsně před koncem se pokoušel o vstřelení další branky znovu McGowan, který nad domácím brankářem opět nevyzrál, pak z hranice pokutového území neuspěl ani Mark McLaughlin.

Hamilton se po dnešku posunul na deváté místo před St. Mirren a na poslední Inverness má náskok už pohodlných devět bodů. Kilmarnock je osmý, o skóre před Accies.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele