základní část, 10. kolo
25.10.2008 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Falkirk FC 1:2

Důležité vítězství si připsal na své konto před tímto kolem poslední Falkirk, který zdolal mírně favorizovaný Kilmarnock.

Do listiny střelců se nejprve zapsali hostující Steve Lovell a Scott Arfield, v poslední minutě utkání snížil kilmarnockský Donovan Simmonds.

Falkirk si v prvních minutách zápasu vytvořil výrazný tlak, ze kterého se mu téměř podařilo skórovat. Nejprve šanci Grahama Berretta zastavil ofsajd, poté pokus Neila McCanna zlikvidoval brankář Alan Combe. Ve dvacáté minutě nemohl úspěch slavit ani Mehdi Taouil. O osm minut později se ale míč po rohovém kopu McCanna dostal až ke Stevu Lovellovi, jenž propálil Combeho a Falkirk vedl 1:0.

V 66. minutě vypadal zápas z pohledu hostujících Bairns ještě optimističtěji, když se z pokutového kopu nemýlil mladík Scott Arfield. Dvacet minut před koncem se ovšem na hřišti udála věc, za kterou manažer hostí John Hughes Lovella příliš nepochválí. Střelec prvního gólu surově zfauloval domácího Hammila a okamžitě obdržel červenou kartu.

Kilmarnock početní výhodě částečně využil, když se mu podařilo v nastaveném čase snížit. Po centru Willieho Gibsona vsítil čestný úspěch domácích Donovan Simmonds.

Falkirk se konečně odlepil od poslední příčky, kde se poprvé v sezoně objevil Hamilton. Kilmarnock i přes porážku zůstal na třetím místě.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele