základní část, 28. kolo
04.03.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 1:2

Celtic potvrdil roli favorita a Kilmarnock porazil těsně 2:1. Tři body glasgowskému celku zajistil dvěma přesnými zásahy Australan Scott McDonald.

Gordon Strachan provedl v sestavě oproti minulému utkání dvě změny. Na levé straně obrany nahradil zraněného Lee Naylora Darren O‘Dea a na hrotu vedle Scotta McDonalda opět stanul místo holandského reprezentanta Jana Venegoor of Hesselinka Georgios Samaras.

Do velké šance se dostal už ve třetí minutě utkání hostující Scott McDonald, kterého vybídl k zakončení krásným pasem Darren O’Dea. Australský útočník obešel obránce Clancyho a vypálil vedle.

Ve třinácté minutě zkoušel štěstí domácí Hamill z přímého kopu, pokus z třiceti metrů ale mířil mimo Borucovu bránu.

Ve 27. Minutě se poprvé měnilo skóre, když se po kombinaci Aidena McGeadyho s Marcem Crosasem dostal balon až k McDonaldovi, který se trefil přesně k tyči a poslal Celtic do vedení. O dvě minuty později měl Scott Brown šanci na zdvojnásobení skóre, po přihrávce McGeadyho ale brankáře Combeho neprostřelil.

Bohužel pro fanoušky Hoops přišlo deset minut před poločasovou přestávkou vyrovnání, když se po rychlém protiútoku podařilo skórovat Dannymu Invincibilemu.

Druhé dějství začal Celtic velice aktivně, když se dvakrát do zakončení probil Scott Brown, ani jednou však Combeho překonat nedokázal.

V 65. minutě se k hlavičce po rohovém kopu Nakamury dostal Garry Caldwell, Combe ale proti jeho pokusu vytáhl vynikající zákrok.

Devět minut před koncem utkání Celtic rozhodl o tom, že tři body poputují do Parkheadu, když McGeady poslal balon na McDonalda, který obešel dva bránící hráče a vsítil branku.

Celtic se opět vrátil na první pozici skotské Premier League, protože jeho konkurenti v souboji o titul Rangers nečekaně podlehli na Ibrox Parku Invernessu 0:1.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic jedeeeeem 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kucí perfekt!!! Tohle určitě chtělo hlavně si ten náskok zase nepokazit you´´ll never walk alone

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele