základní část, 6. kolo
21.09.2008 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 1:3

Řecký brankostroj jménem Georgios Samaras opět pálil ostrými a dvěma góly zařídil Celticu výhru nad Kilmarnockem 3:1. Třetí branku zelenobílých vsítil Shaun Maloney.

Manažer Gordon Strachan opět nechal irskou hvězdičku Aidena McGeadyho od úvodních minut pouze na lavičce náhradníků, do hry se dostal až půl hodiny před koncem zápasu. Na zelený trávník vůbec nevyběhl Scott McDonald.

První vážnější šanci si vypracoval domácí Kilmarnock, když letní posila Manuel Pascali hlavičkoval vedle. První půle nebyla pro oko diváka příliš záživná, střed hřiště byl velmi zaplněný, a tak létaly přes záložní řady obou týmů samé dlouhé míče a gólmani si mohli stěžovat na nedostatek práce. Nicméně v devatenácté minutě domácí Garry Hay stáhl k zemi ve velkém vápně Shauna Maloneyho a rozhodčí McCurry ukázal na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil sám postižený, ale skóre utkání neotevřel, Alan Combe Maloneyho pokus zneškodnil.

O sedm minut později však bývalý hráč Aston Villy své penaltové zaváhání napravil. Jan Venegoor of Hesselink si na hranici velkého vápna poradil s domácími obránci a vyslal do zakončení Shauna Maloneyho, ten pohotovou střelou trefil horní růžek Combeho branky. Celtic měl až do konce první půle na hřišti jasnou převahu, ve které pokračoval i v druhém dějství.

V 50. minutě musel Combe skvělým zákrokem likvidovat po centru Maloneyho hlavičku Venegoora of Hesselinka. Chvíli po této akci však Strachanovi chlapci zdvojnásobili své vedení, když Georgios Samaras převzal centr od Marca Crosase a propálil domácího brankáře.

Po hodině hry se na hřišti objevil Aiden McGeady, kterého nechal Strachan opět sledovat zápas pouze z lavičky náhradníků, a hned poslal do šance Samarase, jeho střela ale tentokrát gólem neskončila. Jiné už to bylo 82. minutě, Craig Bryson fauloval v pokutovém území Nakamuru a k následné penaltě se tentokrát místo Maloneyho postavil právě bývalý hráč Manchesteru City a bez problému proměnil.

Když už se zdálo, že vše v poklidu směřuje ke konečnému hvizdu, zahrál obránce Celticu Garry Cadlwell ve velkém vápně rukou a poté, co mu rozhodčí ukázal červenou kartu, musel předčasně do sprch. K penaltě se postavil Maročan Taouil a zpečetil skóre utkání na konečných 3:1 pro hosty z Glasgowa.

Celtic si udržel druhé místo za vedoucími Rangers, Kilmarnock se propadl na páté místo, za čtvrtým Hibernianem je však pouze o skóre.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele