základní část, 31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Mirren FC 2:1

Inverness zvítězil na Caledonian Stadium nad St. Mirrenem 2:1. Tři body zajistil svému týmu Felipe Morais, když dvěma góly kolem poločasové pauzy otočil stav utkání se St. Mirrenem, který šel do vedení zásluhou Andyho Dormana.

Do utkání se oba celky vrhly s velkou vervou, jako první se ale z branky radovali už v osmé minutě hosté. Obránce Caley Lionel Djebi-Zadi nedokázal udržet míč pod kontrolou, čehož využil velšský útočník Andy Dorman, jenž chladnokrevně z deseti metrů poslal balon za záda brankáře Michaela Frasera.

Poté vystrčil růžky i domácí tým, když Imrie vyslal z hranice velkého vápna slabou střelu na gólmana Saints Howarda, ten však proti střele zasahovat nemusel.

S blížícím se koncem prvního dějství zvyšoval Inverness tlak, který ve čtyřicáté minutě vyústil ve vyrovnávací branku, středopolař Munro vyslal do koncovky Felipeho Moraise, jenž volejem z hranice pokutového kopu srovnal krok se St. Mirrenem.

A když běžela 47. minuta utkání, Inverness se radoval s vedoucí branky, kterou zařídil opět Felipe Morais. Portugalský hráč si skvěle zpracoval balon a se štěstím překonal Marka Howarda.

Dvacet minut před koncem byl brankář St. Mirrenu rád, že neinkasoval třetí branku, když nepochopitelně opustil pokutové území a na brankové čáře musel Howarda zastupovat po střele Imrieho obránce Scott Cuthbert.

Tým Terryho Butchera i přes závěrečný nápor hostujícího týmu udržel těsné vedení a získal v boji o záchranu veledůležité tři body, i přesto Inverness zůstává v sestupových vodách, protože na poslední Falkirk drží náskok pouhých čtyř bodů, ten má však dva zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele