základní část, 5. kolo
13.09.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Mirren FC 1:2

Zásluhou druhého poločasu vyhrál St. Mirren na hřišti Invernessu 2:1, když se na tomto vítězství brankami podíleli Mehmet a Brady.

První šanci měli domácí už ve 2. minutě poté, co zahrával přímý kop Tokely, ale Rooney hlavičkoval jen do připraveného brankáře Howarda. V 9.minutě měl další šanci Wood, ale také narazil na skvěle chytajícího Howarda.

Hosté měli první šanci v 15. minutě, když Robb nacentroval a Brady z voleje zamířil jen těsně vedle branky domácích. Další šanci St.Mirrenu měl Andy Dorman, ale jeho střelu zablokoval stoper Phil McGuire.

V 26. minutě se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, když byl ve vápně faulován Gary Mason. Rozhodčí Iain Brines si však byl jistý, že šlo o čistý zákrok. Poté převazli iniciativu domácí fotbalisté. Hodně velkou zásluhu na tom měli hlavně Vigurs s Cowiem, kteří zásobovali své spoluhráče nebezpečnými centry.

Ve 43. minutě zahrávali domácí pokutový kop, když Miranda fauloval Wooda. Adam Rooney chladnokrevně proměnil, a domácí tak šli do kabiny za příznivé stavu 1:0.

Začátek druhé půle byl plný nepřesností na obou stranách. Hosty zachránil v 55. minutě brankář Howard, když se blýskl pohotovým reflexem proti teči Wooda. V 61. minutě přišlo vyrovnání. Mehmet se prodral mezi Duffem a McGuirem a Fraserovi v brance domácích nedal nejmenší šanci.

Domácí fanoušci hnali své miláčku kupředu, ale nebylo to nic platné. Na hřišti v tu chvíli totiž dominovali fotbalisté St. Mirrenu. V 80. minutě střídající McBain našel svým centrem úplně volného Bradyho a ten zavěsil – 1:2.

Poté se hosté zatáhli do obrany a vyčkávali, co předvedou domácí. Těm však vázla kombinace a do konce zápasu už dohromady nic nedali. St. Mirren si tak připsal první tři body v sezóně za vítězství 2:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele