o udržení, 38. kolo
23.05.2009 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Falkirk FC 0:1

Inverness dnes prožil černý den, i přes výhodu domácího prostředí nedokázal v rozhodujícím zápase o udržení vzít Falkirku body a po prohře 0:1 si v příští sezóně Premier League nezahraje.

Pokud se chtěl Falkirk ve skotské Premier League udržet, musel nutně zvítězit, což se mu i za přispění některých hráčů domácího týmu podařilo. Po nervózním začátku utkání měl větší převahu Inverness a Dani Mallo předvedl skvělý zákrok po střele Forana. Do většiny šancí byl zapojen aktivní Filipe Morais, jeho střela však do brány nezamířila.

Poté se už do šancí dostával i Falkirk a těsně před půlhodinou hry poslal přesnou přihrávku Lovellovi Arfield, nejlepší střelec hostí však zaváhal a šance byla ztracena. Krátce před poločasovou přestávkou utrpěl Inverness velkou ránu, která poznamenala jeho výkon. Tokely tvrdě zajel do Lovella a od rozhodčího obdržel červenou kartu.

Začátek druhé půle byl z obou stran opatrný, Falkirk měl ale více ze hry. Stewart se pokusil překvapit gólmana Frasera, míč však bránu nenašel. V 65. minutě se John Hughes rozhodl vyměnit Lovella za Higdona, což se brzy ukázalo jako rozhodující moment utkání. Během pěti minut po příchodu na hřiště dostal Higdon přihrávku od McNamary a střelou zblízka překonal Frasera. Falkirk si konec utkání pohlídal a díky výhře 1:0 nad Invernessem se zachránil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele