základní část, 13. kolo
12.11.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Falkirk FC 1:1

Souboj dvou týmů ohrožených sestupem svého vítěze nenašel. Hosté z Falkirku sice od 19. minuty zásluhou Higdona vedli, ale domácí mužstvo dokázal deset minut před koncem spasit střídající Adam Rooney, který upravil na konečných 1:1.

Do utkání vstoupili lépe domácí, začátek utkání patřil povedené střele Imrieho z dvaceti metrů, která jen těsně minula branku Falkirku. Další příležitost měl na kopačkách v 9. minutě Duncan, ale ani jeho pokus v síti neskončil. Poté se hra začala díky častým faulům na obou stranách kouskovat. Po dvaceti minutách udeřil Falkirk. McCann poslal míč do pokutového území, Lovell si balón zpracoval a přiťukl ho Higdonovi, který ho dopravil do sítě a otevřel skóre utkání. Hosté mohli o několik chvil později udeřit podruhé, aktivní Higdon se znovu chopil míče, ale jeho střela neměla potřebnou razanci. Domácí se snažili vyrovnat, největší šanci poločasu měl Cowie, jeho pokus mířil těsně vedle tyče. Pár minut před koncem první půle střílel z blízka znovu Higdon, ale branku Caledonianu přestřelil.

Trenér domácích poslal od úvodních minut druhé půle na hřiště hned dvojici střídajících hráčů. A tento tah, jak se později ukázalo, se mu velice vyplatil. Druhá pětačtyřicetiminutovka se nesla v duchu několika dobrých šancí domácích. V 53. minutě zachránil hosty před pokusem Imrieho gólman Flinders. O deset minut později fauloval ve vápně hostující McNamara Blacka, ale píšťalka sudího zůstala němá.

Vyrovnávacího gólu se domácí přece jen dočkali. Běžela 80. minuta a Black poslal do brejku Rooneyho, který utekl obraně Falkirku a vyrovnal na konečných 1:1.

Po 13 odehraných zápasech je Caledonian na devátém místě se ziskem 14 bodů, Falkirk má pouze o bod méně a je v těsném závěsu za domácím týmem.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele