základní část, 17. kolo
06.12.2008 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Dundee United 1:3

Dundee United prokázalo svoji formu i v Invernessu, nad kterým zvítězilo 3:1. Všechny branky padly až ve druhé půli. Nejprve dostal hosty do vedení Daly a náskok zvýšili ještě Conway a Robertson. Rooneymu se podařilo v 73. minutě už jen snížit stav na konečných 1:3.

Inverness do utkání vstoupil v sestavě s Jamiem Duffem, který nahradil suspendovaného Rosse Tokelyho. Nastoupil také útočník Andy Barrowman a mladík Garry Wood proto začínal zápas na lavičce. Levein postavil do zápasu namísto zraněného Sandazy Conwaye a suspendovaného Flooda nahradil David Robertson.

Po čtyřech minutách hry nebezpečně hlavičkoval Daly, ale míč šel mimo bránu. V 11. minutě měl Virgus příležitost otestovat gólmana Zalusku, ale mladý záložník mířil vedle. Do šance se prosadil i Barrowman, ale trefil pouze boční síť. O pár minut později dostal krásnou přihrávku od Kennetha Daly, avšak přestřelil.

První polovina se blížila ke konci, ani jeden z gólmanů však neměl moc práce. Až pět minut po startu druhé půle se vyrojila první velká šance v zápase a také vedoucí gól Dalyho. Daly nejrychleji reagoval na centr Swansona a prostřelil brankáře Essona. V 63. minutě vystřídal Craig Brewster Imrieho, jehož na trávníku nahradil Rooney.

Hned z další šance však Inverness podruhé inkasoval. Po spolupráci Dalyho s Robertsonem dostal míč Conway a zvýšil vedení United na 2:0. Barrowman měl šanci snížit, bývalý hráč klubu Ross County ale mířil vedle. V 71. minutě zahrál Conway rohový kop a Robertson zvýšil na 3:0. O dvě minuty později se Rooneymu podařilo po přihrávce Cowieho výsledek snížit, to bylo ale od domácích vše. Dundee United si z Invernessu odvezli tři body za výhru 3:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele