základní část, 9. kolo
18.10.2008 13:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Celtic FC 1:2

Celtic opět v tabulce odskočil svým konkurentům z Rangers na rozdíl tří bodů, dnes totiž porazil Inverness 2:1. Gólově se v zelenobílém dresu prosadili Glenn Loovens a Scott Brown.

Obě strany se v utkání museli obejít bez svých klíčových útočníků, v sestavě Celticu se kvůli zranění neobjevil nejlepší střelec soutěže Georgios Samaras, Invernessu scházel Andy Barrowman. V základní jedenáctce Hoops se nečekaně nastoupili obránce Glenn Loovens a středopolař Marc Crosas, jenž posadil na lavičku náhradníku Shunsuke Nakamuru.

První vážnější situace se zrodila v jedenácté minutě před bránou Artura Boruce, jenž však proti střele Dona Cowieho nemusel zasahovat, míč odrazil na roh Lee Naylor. V další šanci pak nečekaně opět objevil hráč Invernessu, Richard Hastings však pálil vedle.

O sedm minut později zavezl balon před bránu domácích Aiden McGeady, střela mu však vůbec nesedla, brankář Fraser byl tak prakticky bez práce. Skóre se ve 33. minutě pokoušel otevřít domácí Imrie, z dvaceti metrů ale mířil nad.

Tři minuty po změně stran se ale už skóre měnilo, když Lee Naylor našel centrem neobsazeného Scotta Browna, jenž prostřelil Frasera. Když chybělo do konce utkání ještě pětadvacet minut, Celtic své vedení zdvojnásobil. Barry Robson se ve středu hřiště zmocnil míče a poslal ho na Glenna Loovense, jenž povedenou hlavičkou rozvlnil síť domácí brány.

O čtyři minuty později se ale Caley vrátili do hry, když Garry Wood přetavil centr Rosse Tokelyho v první gól domácího týmu. Vyrovnat se ale Invernessu už nepodařilo a Celtic se mohl radovat ze zisku tří bodů.

Celtic si upevnil vedení ve skotské Premier League před týmem Waltera Smithe, jejž utkání s Dundee United bylo kvůli úmrtí předsedy Terrors Eddieho Thompsona odloženo.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele