základní část, 22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - St. Mirren FC 2:0

Hibernianu se ve 22. kole skotské Premier League povedlo na Easter Road zastavit rozjetý St. Mirren, který porazil po brankách Roba Jonese a Dereka Riordana 2:0.

Už v sedmé minutě mohl jít St. Mirren do vedení, když k velkolepému sprintu nasadil Brady a přihrávkou uvolnil Dennise Wynesse, kterého ale brankář domácích Grzegorz Szamotulski vychytal.

Na druhé straně hřiště pálil z hranice pokutového území Derek Riordan, ovšem jeho rána mířila nad bránu. Poté opět neuspěl Wyness, jenž po centru Franca Mirandy pálil vedle.

Ve čtrnácté minutě se už ale diváci v ochozech gólu dočkali, když Riordan poslal do vápna Saints centr, který bezezbytku zužitkoval Rob Jones, jenž vyskočil vysoko nad obránce a hlavičkou překonal bezmocného Marka Howarda.

St. Mirren se vehementně snažil vyrovnat, šanci si vypracovali Steven Thicot a Souleymane Bamba, ani jeden však úspěšný recept na Szamotulskiho nenašel. Po šedesáti minutách hry otestoval domácího gólmana McGinn, ovšem ani zde se Szamotulski nenechal "nachytat na švestkách".

A když chybělo do konečného hvizdu pouhých šest minut, udeřili Hibs podruhé, když Derek Rirodan rozvlnil síť Howardovy svatyně krásnou zatočenou střelou z osmnácti metrů a upravil na konečných 2:0 pro Hibs.

Hibernian si upevnil pozici v horní polovině tabulky a St. Mirren i přes setrvání na osmé pozici nesmí usnout na vavřínech, protože od posledního místa ho dělí pouhých osm bodů.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele