základní část, 18. kolo
13.12.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Hamilton Academical 2:0

Hibernian zvítězil nad Hamiltonem 2:0 a pokračuje v cestě za vyššími příčkami tabulky, Hamilton je naopak stále poslední. Do vedení šli domácí pár minut před koncem první půle gólem Riordana a dvě minuty před finálním hvizdem ještě pojistil výhru Hibs Robert Jones.

Hra začala z obou stran opatrně. Dalekonosnou ránu vyslal po pár minutách hry Rankin, český gólman Tomáš Černý si s ní ale lehce poradil. Černý, jenž se do brány Hamiltonu postavil i přes sedm inkasovaných gólů ze zápasu s Rangers, zasahoval i o chvíli později, kdy po centru Fletchera hlavičkoval Nish.

Hibs ale dostali tvrdou ránu, Fletcher musel kvůli zranění odejít ze hřiště a nahradil ho Riordan. Hamilton se poprvé ukázal ve 21. minutě, kdy James McCarthy prošel přes dva hráče a jeho střelu zastavil až Ma-Kalambay. Na druhé straně hlavička Bamby orazítkovala tyč Černého brány. Nish se chvíli poté snažil využít vyběhnutí Černého, jeho pokus ale do brány nezamířil.

Po volném kopu nebezpečně hlavičkoval Jones, Černý ale skvěle zasáhl a míč vyrazil na roh. Hibs se přesto ještě před koncem poločasu ujali vedení. Thicot poslal dopředu Murrayho a jeho nízký centr dopravil do sítě Riordan. Poslední šanci v první půli měl Nish, Černý ovšem tentokrát zasáhl.

Chvíli po začátku druhého poločasu nebezpečně střílel Offiong a Ma-Kalambay musel předvést působivý zákrok. Derek Lyle také vyzkoušel pozornost Ma-Kalambaye, mířil však těsně mimo. Po centru Hogga střílel na druhé straně Jones do tyče a Bamba se k dorážce nedostal. Jones si ale přeci jen nakonec gól připsal, v 88. minutě hlavičkoval a Černý na jeho pokus nedosáhl. Hibernian zvítězil nad Hamiltonem 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele