základní část, 17. kolo
07.12.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 2:0

Konec jedné dlouhé série se zrodil dnes na Easter Road, kde domácí Hibernian nečekaně zvítězil nad dlouho neporaženým Celticem 2:0. Vítězství Hibs zařídili John Rankin a Colin Nish.

Manažer hostujícího týmu Gordon Strachan všechny fanoušky překvapil, když do základní sestavy nezařadil Shunsuke Nakamuru a Georgia Samarase. Ve středu záložní formace se opět objevil obránce Gary Caldwell.

První příležitost si vypracoval domácí Thicot, který z velké dálky otestoval Artura Boruce, na druhé straně zaměstnal Yvese Ma-Kalambayho ránou z dvaceti metrů Shaun Maloney. V následující čtvrthodině se vůbec hráči Celticu nemohli k zakončení dopracovat, defenzíva domácích si vedla na jedničku.

Ve 29. minutě naopak zahrozil právě Hibernian, když si Steven Fletcher našel prostor pro přihrávku od Johna Rankina, ale při pokusu obstřelit Boruce skotský útočník netrefil bránu. Na konci první půle se pokusil otevřít skóre po centru Marka Wilsona Scott McDonlad, australský reprezentant ale domácího gólmana nepřekonal.

Skóre utkání se poprvé mělnilo v 55. minutě, když John Rankin výborně zakombinoval se Solem Bambou a z poloviny hřiště překonal Boruce.

O chvíli později se pokoušel o vyrovnání Scott McDonald, jenž ale po centru střídajícího Samarase hlavičkoval nad. Dvacet minut před konečným hvizdem pečetili Hibs stav utkání na 2:0, když po centru O'Briena nejprve neuspěl proti Borucovi Rankin, z následné dorážky se ale Colin Nish nemýlil.

I přes porážku stále zůstává Celtic na prvním místě skotské ligy s náskokem čtyř bodů před Rangers. Hibs se posunuli na pátou pozici.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele