základní část, 13. kolo
12.11.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hamilton Academical 1:0

První gól francouzského forvarda Christiana Nadeho v sezóně rozhodl o výhře domácích Hearts nad Hamilton 1:0.

První velkou šanci zápasu měl po dvou minutách hry právě Nade, který ukázal, jak dobře si umí pokrýt míč, ale brankář Tomáš Černý mu jeho možnost překazil. Hosté poprvé vystrčili drápky o pár minut později, když si na roh Neila naskočil McLaughlin.

Bývalý útočník Sheffieldu United ukázal svojí sílu v 6. minutě. Wallace nacentroval, Aguiar prodloužil a úplně volný Nade nedal Černému nejmenší šanci reagovat - 1:0. Ve 27. minutě zahrávali Christoph Berra přímý kop, který proletěl celým vápnem až na zadní tyč, jenže tam překvapený Nade nedokázal míč usměrnit do branky.

Po půlhodině hry opadlo tempo zápasů a hosté se tlačila ve větším počtu do ofenzívy, po nepřesné odkopu Jonssona se míč dostal ke Grahamovi, ale jeho střela na bližší týč úspěch neslavila.

O pár minut později zachránil maďarského brankáře domácích odkopem jeho spoluhráč Zaliukas. Po střele McCarthy totiž Balogh vyrazil míč jen před sebe, kde už hosté nebezpečně číhali. Poločas tak vyzněl lépe pro domácí.

Začátek druhé půle vyšel opět lépe hostům, kteří byli aktivnější, více se nabízeli a domácí působili v obraně hodně velké potíže. Své příležitost však v krátkém sledu zahodili Offiong, Graham i Neil.

Hearts zaznamenali výraznější útok v druhém poločasu až kolem 65. minuty. Aguiarův centr našel úplně volného Nadeho, ale ten nezachoval chladnou hlavu a přestřelil. Poté převzali iniciativu opět hosté, výraznější šance z jejich tlaku ale nevznikla.

Domácí se tak dokázali ubránit i závěrečnému tlaku a podle průběhu utkání si připisují velice cenné tři body.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele