základní část, 30. kolo
21.03.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - St. Mirren FC 0:0

Zápas mezi domácím Hamiltonem a týmem ze St. Mirren mnoho fotbalové krásy nenabídl, a tak se oba soupeři po bezbrankové remíze o body rozdělili.

Nejdůležitější událost zápasu přišla až v 82. minutě. Český brankář Tomáš Černý tvrdě atakoval unikajícího Craiga Darga a rozhodčímu Finnienovi nezbylo, než nadějného gólmana vyloučit. Přestože se zdálo, že zákrok přišel uvnitř pokutového území, sudí nařídili pouze přímý kop, z něhož se hostům skórovat nepodařilo.

Začátek zápasu nabídl velkou šanci domácím. James McCarthy uvolnil Joela Thomase a ačkoliv si tento útočník poradil i s defenzivou soupeře, na brankáře Howarda nevyzrál. Jinak se ale Hamilton v prvním poločase do přílišných brankových příležitostí nedostával. Na druhé straně mohli jít těsně před přestávkou do vedení hosté. Obrana domácích svou hrubkou prakticky nabídla gólovou šanci Mehmetovi, ale jeho střelu ještě stačil zblokovat Canning.

Hosté odpověděli ve 12. minutě, kdy se míč po Bradyho rohu dostal k Thomsonovi. Ten si přihrál Dargovi, jehož pokus na poslední chvíli odvrátil Canning. Po podobné standardní situaci hostujícího týmu se zase vyznamenal Černý. Ve 42. minutě si na druhé straně McCarthy krásně naběhl na Gibbonův pas, jeho snahu však včas s vypětím všech sil utnul obránce Cuthbert.

Druhá půle přinesla ještě méně vzrušivých akcí než ta první. Na obhajobu obou celků je však nutno dodat, že nechyběla snaha a vůle po vítězství. Když už se například řítil do slibné pozice domácí McCarthy, perfektním skluzem jej zastavil Thomas.

V 63. minutě opět pozapomněla chybující domácí obrana na Bradyho, který nikým neatakován poslal míč nepochopitelně vysoko nad bránu. Poslední příležitost ke všem bodům měli hosté již v nastaveném čase, jenže ani John Potter svou příležitost nezužitkoval. Deset statečných mužů z Hamiltonu se tak po ubráněné remíze proti jedenáctičlenné přesile mohlo radovat.

Autor: Pavel Mašlaň / 4thegame.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele