základní část, 9. kolo
18.10.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - St. Mirren FC 1:2

Hamilton si dnes připsal čtvrtou ligovou porážku v řadě, když na svém hřišti prohrál se St. Mirrenem 1:2. Velkou zásluhu na vítězství Saints měl Billy Mehmet, který chvíli před přestávkou vsítil rozhodující branku utkání.

První šanci zápasu si vytvořil domácí Hamilton zásluhou Davida Grahama, jenž ale z dvanácti metrů hlavičkoval nad bránu. Na druhé straně byl ale v sedmnácté minutě úspěšný Franco Miranda, který po přihrávce Stevena Robba propasíroval balon za záda Tomáše Černého.

O deset minut později už ale byl stav utkání znovu nerozhodný, když si přímý volný kop Marka Corcorana srazil do vlastní brány obránce Jack Ross. Poté měli Accies dvě možnosti ujat se v zápase vedení, Simon Mensing ani James McCarthy však na hostujícího gólmana nevyzráli.

Potom si nedovoleně ve svém pokutovém území počínal Mensing a rozhodčí nařídil za jeho faul na Robba pokutový kop, ke kterému se postavil Billy Mehmet, brankář Černý ho ale vychytal. Nicméně Mehmet se gólového úspěchu dočkal čtyři minuty před poločasovou přestávkou, když po centru Mirandy hlavičkou překonal Černého.

V 61. Minutě se do koncovky po centru Garryho Bradyho dostal Robb, Černého ale neprostřelil. Devatenáct minut před koncem zápasu spálil na druhé straně svou šanci i James McCarthy.

Čím více se blížil konec střetnutí, tím si Hamilton vypracovával stále větší tlak, ve kterém měl největší šanci James McArthur, jeho pokus ale brankář Howard lapil.

Hamilton se po dnešní porážce propadl v tabulce až na předposlední místo. St. Mirren stále ve skotské lize stoupá, nyní je sedmý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele