základní část, 22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Inverness Caledonian 1:0

Branka z pokutového kopu z 39. minuty, jejímž autorem byl Simon Mensing, zařídila Hamiltonu v souboji s posledním Invernessem velice cenné tři body.

K první brankové příležitosti se propracovali hosté z Invernessu zásluhou Rosse Tokelyho, jenž ale z pětadvaceti metrů mířil nad Černého bránu. Ovšem poté působili mnohem aktivněji domácí, především zásluhou čerstvé posily ze Celticu Paula McGowana, jenž na pravém křídle táhl většinu útoku svého mužstva.

Aktivita Accies nakonec byla šest minut před přestávkou odměněna pokutovým kopem po faulu Richarda Hastingse na domácího Thomase. K míči se postavil Simon Mensing, a když brankář hostí Ryan Esson neodhadl směr Mensingovi střely, Hamilton se ujal zaslouženého vedení.

Manažer Caley Craig Brewster neváhal a hned po přestávce začal posilovat ofenzivu svého týmu, když na hrací plochu poslal místo Andyho Barrowmana mladíka Wooda. Potom se hra přelévala z jedné strany na druhou, nicméně Invernessu se nepodařilo vstřelit kýženou vyrovnávací branku a Hamilton si tak na svůj účet připsal další tři body z domácího prostředí.

Pro Hamilton má nyní každé vítězství cenu zlata, zvlášť proti poslednímu celku tabulky, na který má nyní náskok už pět bodů.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele