základní část, 28. kolo
04.03.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Hibernian FC 0:1

Důležité vítězství v souboji o horní polovinu tabulky si připsali na své konto hráči Hibernianu, kteří porazili na New Douglas Parku Hamilton 1:0. O jediný přesný zásah se postaral Steven Fletcher.

James McCarthy byl strůjcem první příležitosti utkání, když po centru Darrena McCormacka vypálil na hostující svatyni, brankář Grzegorz Szamotulski byl však ve střehu a ránu zlikvidoval. Hibernian se dlouho dobou nemohl probojovat do pokutového území Accies a tak museli přijít na řadu střely z větší vzdálenosti, autorem jedné takové byl obránce Chris Hogg, který ale mířil nad. Poté zahrozil opět Hamilton, střelu Jamese Gibsona ale Szamotulski lapil, neuspěl ani David Elebert.

Druhou polovinu zápasu začali lépe hosté, když John Rankin našel parádním centrem volného Colina Nishe, bývalý útočník Kilmarnocku ale ve velmi dobré pozici hlavičkoval mimo bránu. O chvíli později zaspala obrana Hamiltonu a Steven Fletcher mohl otevřít účet zápasu, tentokrát ale úspěšný ještě nebyl. Deset minu před koncem už ale mohl skotský hrot oslavovat, když si naběhl na přihrávku Dereka Riordana a z šesti metrů dostal balon za záda brankáře Černého.

Hibernian se vyhoupl na šesté místo před Motherwell, který zaváhal s Hearts, Hamilton zůstal osmý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lorcan

1:0

Reagovat
Lorcan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele