základní část, 24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Heart of Midlothian 2:0

Další velice cenné vítězství na cestě za záchranou ve skotské nejvyšší soutěži si připsali hráči Hamiltonu, kteří ve svém stánku porazili Heart of Midlothian 2:0. Vítězství domácímu týmu zajistil dvěma brankami Simon Mensing.

Hned v první minutě zápasu se do šance propracoval mladý záložník Hamiltonu James McCarthy, jehož střelu však zablokoval Marius Zaliukas. Ve dvanácté minutě se už ale síť hostující brány rozvlnila, když Brian Easton našel pěkným centrem volného Simona Mensinga, který propasíroval balon za záda brankáře MacDonalda.

Hearts byli blízko vyrovnání o chvíli později, když dlouhý balon Davida Obuy skoro přetavil v gól Michael Stewart. Chvíli před přestávkou na druhé straně hřiště fantasticky vychytal MacDonlad domácího útočníka Paula McGowana. Poté předvedl Tomáš Černý důležitý zákrok proti ráně středopolaře Obuy.

Šest minut po zahájení druhého dějství Accies zdvojnásobili své vedení. V pokutovém území Hearts stáhl Neilson k zemi McCarthyho a rozhodčí nařídil penaltu, ke které se postavil tradiční exekutor pokutových kopů v červenobílém dresu Simon Mensing a svou durhou brankou v utkání zvýšil na 2:0.

Hearts se potom hnali do útoku s cílem vyrovnat. Na dostřel Černého brány se dostal Andrew Driver, na stavu utkání už ale nic nezměnil. Hamilton tak nad Hearts zvítězil poprvé od sezony 1979/80.

Díky čtvrtému vítězství v řadě se Hamilton posunul na osmou příčku a místo boje o záchranu nastává pro svěřence Billyho Reida snaha probojovat se mezi první šestici týmů. Hearts zůstali čtvrtí.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele