základní část, 4. kolo
30.08.2008 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Heart of Midlothian 1:2

Druhou porážku v řadě zaznamenal Hamilton Academical, když v domácím prostředí prohrál s Hearts of Midlothian 1:2. O góly vítězného týmu se postarali Marius Zaliukas a Andrew Driver. Jediný gól domácích, který deset minut před koncem vstřelil Derek Lyle, už nic neznamenal.

Jako první zahrozili hosté, když se zastřelovali David Obua and Andrew Driver. V osmnácté minutě už ale Hearts pálili ostrými, po rohu Drivera se na přední tyči Černého brány hlavou prosadil Marius Zaliukas. O dvě minuty později se zranil domácí obránce Chris Swailes a musel být vystřídán mladíčkem Jamesem McCarthym, který se chvíli po vstupu na hrací plochu dostal do šance, brankář Hearts Marian Kello, jenž prožíval v tomto utkání svůj debut, jeho lob zneškodnil. Před přestávkou diktoval tempo hry Hamilton, pokusy Eleberta a Lucasa ale do sítě nezapadly. I přes převahu Hamiltonu se těsně před odchodem do kabin ke slovu dostali opět fotbalisté Hearts, Tomáš Černý ale hlavičku Obuy lapil.

Po hodině hry se skóre utkání zdvojnásobilo, jelikož záložník Hearts Andrew Driver prostřelil domácího brankáře. Hamilton se pak vrhl do útoku a deset minut před koncem se vrátil do hry, když po centru Jamese McArthura překonal střídající Derek Lyle hlavičkou Kella. Víc už ale Hamilton nedokázal a odešel ze zápasu bez bodu.

V souboji dvou brankářů s bývalého Československa zvítězil Slovák Marian Kello, jehož tým si připsal už třetí letošní vítězství a poskočil na druhé místo.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele