o udržení, 36. kolo
13.05.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Falkirk FC 0:1

Falkirk získal na New Douglas Parku velmi cenné tři body a odlepil se ode dna tabulky skotské ligy. Domácí Hamilton porazil těsně 1:0. Hrdinou utkání se stal střelec jediné branky Scott Arfield.

I přesto, že vítězem zápasu se stal hostující Falkirk, úvod duelu patřil spíše domácím, když se ve 21. minutě po kombinaci Jamese McCarthyho a Briana Eastona, probil do šance právě levý bek Accies, který z dvaceti metrů vyslal na soupeřovu bránu jedovatou střelu, kterou však Dani Mallo vytěsnil.

Osm minut před poločasovou přestávkou si ostře vyšlápl obránce Falkirku Steven Pressley na pronikajícího mladíka McCarthyho. Po tomto zákroku mohl být skotský zadák rád, že od rozhodčího vyfasoval pouze žlutou kartu.

Ve 45. minutě si brankovou příležitost vytvořil i hostující celek, když se po centru Carla Finnigana dostal k hlavičce útočník Michael Higdon. Jeho pokus však mířil mimo bránu.

V 57. minutě se Falkirk marně dožadoval jasné penalty po falu brankáře Černého na Neila McCanna. Přesně po hodině hry vstřelili Bairns jediný gól zápasu, když k parádní střele z dvaceti metrů napřáhl středopolař Scott Arfield a Tomáš Černý byl bez šance.

Hamilton v poslední čtvrthodině poslal do ofenzívy čtveřici útočníků, která však už vyrovnat nedokázala.

Falkirk po dlouhé době opustil sestupové vody a je jedenáctý. Hamilton budou muset na jistou záchranu ve skotské Premier League počkat minimálně do příštího kola.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele