základní část, 32. kolo
11.04.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Dundee United 0:1

Dundee United zabojovalo a stále je ve hře o třetí místo, po výhře nad Hamiltonem se dotáhlo na pět bodů a jeho šance v nadstavbě žije. To naopak Hamilton bude mít ještě hodně práce, a co se zdálo být neskutečné, je najednou realitou. Ještě před pěti koly byli domácí v naprostém klidu, nyní už je situace jiná a mají jenom štěstí, že poslední Falkirk též nebodoval.

Dundee United i tak zůstalo na pátém místě, Hamilton klesl na deváté. O vývoji utkání rozhodla velmi brzká branka Craiga Conwaye už ze čtvrté minuty a právě tomuto scénáři se chtěli domácí vyhnout. Jejich problém je totiž střílení branek a pod tlakem už výběr kouče Billyho Reida srovnat nedokázal.

Conway tedy vsítil branku po nejisté hlavičce Francisca Sandazy a nekompromisně z pravé strany vápna rozvlnil síť tvrdou nechytatelnou ranou do levého horního rohu Černého branky. Dundee pak dominovalo celou první půli a nepůjčilo domácím skoro míč na kopačky, změna přišla až v druhém dějství.

V tom prvním ovšem domácí tlačili, do nebezpečné možnosti se probojoval Prince Buaben, avšak obrana ho dokázala v poslední moment zastavit. V další možnosti byl nejprve zablokován Sandaza, po něm ještě zkoušel štěstí Shala, Černý ale včasným vyběhnutím další pohromě zabránil. Po půl hodině se k volnému přímému kopu postavil Paul Dixon, Černý nejprve předvedl skvělý zákrok a pak ještě balón musel zkrotit před Conwayem. Ke konci půle si první zásah připsal též Zaluska, kterého prověřil Mensing.

V druhé půli si velkou příležitost opět vypracovalo Dundee, z 22 metrů pálil z přímého kopu Conway, jeho rána šla asi o metr nad. O něco později přihrál Sandaza Robertsonovi, toho opět vychytal Černý. Následně se snažil udeřit Shela, na čaroděje Černého si ale nepřišel. Dundee o všechny body mohlo přijít v závěru, kdy to zkoušel Thomas, možnost měl i střídající Asamoah. V nastaveném čase ještě Zaluska zlikvidoval pokus McCarthyho a závěrečný hvizd tak byl určitě vysvobozením.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele