základní část, 14. kolo
16.11.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Celtic FC 1:2

Celtic ve čtrnáctém kole skotské ligy potvrdil na New Douglas Parku roli favorita a nad domácím Hamiltonem zvítězil 2:1. Skóre otevřel překvapivě domácí Richard Offiong, Hoops ale pak brankami Nakamury z pokutového kopu a Hartleyho výsledek utkání otočili.

Celtic začal utkání velmi dobře a hned v úvodních minutách se mohl dostat do vedení, když Cillian Sheridan nečekaně vypálil z ostrého úhlu na brankáře Tomáše Černého, který byl ale připraven a Irovu střelu zlikvidoval.

O chvíli později zahrozil pro změnu Hamilton, když Offiong pálil nad břevno Brownovi brány. Po čtvrt hodině hrací doby se ale fanoušci Accies dočkali nečekaně gólu, když Trent McClenahan poslal před bránu centru a Richard Offiong tvrdou hlavičkou překonal Marka Browna.

V 38. minutě se po zákroku Martina Canninga poroučel na zem Cillian Sheridan, rozhodčí odpískal faul a ukázal na značku pokutového kopu, navíc Cannigan vyfasoval za faul červenou kartu a musel tak hřiště opustit ještě před koncem první půle. Opakovaný záznam ale prozradil, že útočník Celticu spadl na trávník ještě před velkým vápnem, penalta tak byla neoprávněná. Nicméně k míči se postavil japonský záložník Shunsuke Nakamura a vyrovnal na 1:1.

V druhém dějství napětí mezi oběma kluby stoupalo, jak Celtic, tak i Hamilton chtěli vstřelit rozhodující branku. Manažer hostujícího celku Gordon Stratchan poslal na hřiště místo Nakamury Georgia Samarase, aby podpořil útočnou sílu Celticu.

Už to vypadalo, že Hamilton hostujícímu týmu přeruší dlouhou sérii vítězství, s tím se ale nechtěl smířit středopolař zelenobílých Paul Hartley a čtyři minuty před koncem utkání rozhodl o vítězství Celticu, když z hranice pokutového území poslal na Černého nechytatelný projektil, který skončil za zády českého brankáře.

Celtic tak odpověděl na včerejší výhru Rangers a opět svým rivalům odskočil v tabulce skotské ligy na rozdíl pěti bodů. Hamilton stále zůstává poslední, na jedenáctý St. Mirren ale ztrácí pouze dva body.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele