o udržení, 37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - St. Mirren FC 0:2

Falkirk FC nezvládl domácí utkání se St. Mirren FC a po porážce 0:2 se tak více přiblížil sestupu do nižší soutěže. Závěr zápasu navíc nezvládl domácí Steve Pressley, který se zbytečně nechal vyloučit.

Začátek utkání patřil podle očekávání hostům. Ti se již v 7. minutě osmělili k útočnému výpadu, který zakončoval dobrou střelou Jack Ross, avšak proti jeho pokusu byl domácí brankář Castro Dani Mallo připraven. Tlak hostů však pokračoval a o čtyři minuty později o sobě dal vědět Garry Brady, který na domácí branku vyslal tvrdý pozemní projektil, který zastavil až bránící Darren Barr.

Iniciativa hry byla jasně ve prospěch hostujícího celku. Domácí fanoušci hnali svůj tým kupředu, avšak ten se nemohl dostat přes dobře organizovanou obranu St. Mirren. Průlom přišel po půlhodině hry, když se do útoku vydal domácí Steve Lovell. Ten se dostal do dobré střelecké pozice, avšak jeho střela postrádala notnou dávku přesnosti.

Poté přišla 37. minuta a s ní dobrý protiútok hostů. Billy Mehmet si dobře potáhl míč a z domácího Pressleyho si udělal dobrý den. Tím se dostal do výborné pozice, ze které nezaváhal a poslal svůj tým do vedení.

Tím skončil první poločas a na řadu přišlo dějství druhé. Do toho nastupovali domácí s jasným cílem vyrovnat, ale od samého začátku druhé půle bylo jasné, kdože je na hřišti pánem. St. Mirren opět převzal iniciativu a hnal se za vítězstvím. Zvýšit vedení mohl v 64. minutě. To se do dobré pozice dostal znovu Mehmet, ale jeho dobrou hlavičku domácí brankář s přehledem lapil.

K vítězství se hosté výrazně přiblížili v 72. minutě. Míče se zmocnil Andy Dorman a tvrdou ranou překonal domácího brankáře. Hosté vedli 2:0 a na tvářích domácího celku byla znát velká beznaděj.

Tu v 89. minutě potvrdil domácí Pressley. Ten se nevybíravým zákrokem opřel do Mehmeta a rozhodčí jej poslal rovnou do šaten. Utkání se poté dohrálo v klidném tempu a po právu skončilo vítězstvím hostů.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele