základní část, 26. kolo
21.02.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Falkirk FC - Hamilton Academical 1:2

Hamilton opět ukázal, že do skotské nejvyšší soutěže patří a po zaváhání na Fir Parku zvítězil na půdě Falkirku 2:1. V úvodu utkání se domácí dostali do vedení zásluhou vlastní branky Chrise Swailese, obrat přinesly zásahy Simona Mensinga a Paual McGowana.

O něco aktivněji začali utkání hostující Accies, také se jako první probojovali do brankové příležitosti, když střelu Richarda Offionga z dvanácti metrů perfektním zákrokem zlikvidoval brankář Dani Mallo.

O minutu později se však Falkirk dostal do vedení nevídaným způsobem. Obránce Chris Swailes si vstřelil vlastní branku, když přihrával balon brankáři Tomáši Černému z hranice velkého vápna, aniž by se podíval, kde gólman hostí stojí.

Nicméně v 18. minutě se Hamilton dočkal vyrovnání, když rohový kop Eastona přeletěl brankáře Malla a skončil na kopačkách Offionga, ten balon napálil do břevna, k dorážce se dostal Simon Mensing a z deseti metrů rozvlnil síť domácí brány.

Patnáct minut před přestávkou zahrozil domácí záložník Scott Arfield, který chytrou střelou protáhl Černého.

Čtvrthodiny před koncem střetnutí přišel zlomový okamžik zápasu, když se James McCarthy zbavil obránce Darrena Barra a centrem našel volného Paula McGowana, jenž z deseti metrů propálil Daniho Malla. Těsně před konečným hvizdem mohl ještě vítězství Hamiltonu zvýraznit James McArthur, v koncovce ale neuspěl.

Hamilton se zase o krůček přiblížil záchraně, popřípadě horní polovině tabulky, za šestým Hibernianem zaostává tým Billyho Reida pouze o skóre. Falkirk zůstal jedenáctý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele