základní část, 7. kolo
27.09.2008 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Falkirk FC - Hamilton Academical 4:1

Falkirk konečně podal výkon hodný týmu, který má namířeno do horní poloviny tabulky skotské ligy. V domácím zápase porazil nováčky z Hamiltonu 4:1.

V první půli poslal domácí do vedení přesnou trefou Steve Lovell, po přestávce zvýšili vedení Falkirku dvěma zásahy Scott Arfield a Burton O'Brien. V poslední minutě utkání si pak Hamilton připsal čestný úspěch, když si vlastní branku vstřelil brankář Robert Olejnik.

Do první šance zápasu se dostal hostující mladík James McCarthy, jenž však v páté minutě brankáře Olejnika nepřekonal. Na druhé straně zablokoval O'Brienovu střelu David Elebert. Hosté měli v první půli daleko více ze hry než soupeř, z čehož rezultovala další šance, do které se dostal Derek Lyle, jenž ale v bráně trefil pouze dobře postaveného brankáře Olejnika.

Úvodní gól střetnutí přišel až minutu před přestávkou, když po přihrávce Michaela Higdona prodloužil Graham Barrett míč na Steveho Lovella, a ten si v koncovce věděl rady – 1:0. V 69. své skóre Falkirk zdvojnásobil, když Scott Arfield prošel obranou Hamiltonu a střelou k levé tyči překonal brankáře Tomáše Černého.

Hned za další tři minuty už vypadalo skóre z pohledu Hamiltonu dost hrozivě, když Burton O'Brien nedal skvěle umístěnou ranou českému gólmanovi šanci. To ovšem ze strany domácího týmu nebylo vše. Tři minuty před koncem zápasu nařídil rozhodčí Tumilty za faul na Davida Grahama pokutový kop, který s přehledem proměnil Scott Arfield.

V nastaveném čase pak už jenom zmírnil debakl brankář Falkirku Robert Olejnik, jenž si do své brány srazil centr Trenta McLenahana. Díky dnešnímu důležitému vítězství se Falkirk odpoutal od posledního místa a nyní okukuje devátou pozici. Hamilton poprvé v sezoně opustil horní šestici tabulky a propadl se na sedmou příčku.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele