základní část, 24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Aberdeen FC 1:0

Důležité vítězství si připsal Falkirk, který na svém hřišti porazil mírného favorita zápasu Aberdeen 1:0. Jedinou branku vstřelil kanonýr Michael Higdon.

V úvodu utkání byl aktivnějším týmem Aberdeen, který svého soupeře "přišpendlil" k pokutovému území. Díky velkému tlaku se do první šance propracoval Scott Severin, jehož ránu po centru Charlieho Mulgrewa vykopl z brankové čáry Arnau Riera.

Poté se do koncovky dostali i domácí, když střelu Michaela Higdona z hranice pokutového území vychytal Jamie Langfield. Aberdeenský Darren Mackie prošel přes zkušeného stopera Stevena Pressleyho a ze šestnácti metrů slabou střelou prověřil španělského gólmana Daniho Malla.

Do druhého poločasu vstoupil Falkirk daleko aktivněji než do první pětačtyřicetiminutovky, z čehož v 55. minutě rezultovala jediná branka zápasu. Steve Lovell připravil balon pro svého kolegu z útoku Michaela Higdona a nejlepší střelec Bairns krásnou ránu z osmnácti metrů prostřelil brankáře Langfielda.

Poté opět Dons vyvíjeli na svého soupeře ustavičný tlak, který vrcholil v posledních deseti minutách utkání. Pozornost Daniho Malla vyzkoušel jak Chris Maguire, tak i Sone Aluko, ani jeden však neuspěl a Falkirk tak hubené vedení udržel až do konce duelu.

Díky plnému bodovému zisku odskočil Falkirk poslednímu Invernessu na rozdíl pěti bodů. Caley však utkání 24. kola skotské ligy hrají až zítra. Aberdeen zůstal pátý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele