základní část, 9. kolo
18.10.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Aberdeen FC 0:1

Hlavička Lee Millera rozhodla o prvním vítězství Aberdeenu za posledních šest zápasů a také o třech bodech ve Falkirku. Miller vsítil jediný gól zápasu ve 48. minutě a Aberdeen se díky němu dostal z poslední ligové pozice.

Ani jednomu z týmů se nepodařilo skórovat během rozkouskované první půle, v bouřlivých podmínkách ve Falkirku. Utkání ovlivnil velmi silný vítr, který ale ve skotském prostředí není ničím výjimečným a oba týmy se tak snažili neudělat chybu. První skutečnou příležitost viděli diváci až v osmé minutě, kdy McCann poslal míč do pokutového území a Lovellova hlavička jen těsně minula bránu Aberdeenu. V devatenácté minutě se už Lovell trefil, rozhodčí ale odpískal jeho faul a gól neuznal. V první půli nebylo k vidění mnoho fotbalové krásy, převládaly fauly, které hru zpomalovaly.

Do druhé půle vstoupili hosté nejlépe jak mohli. Aluko prošel do blízkosti domácí brány, poslal míč Considineovi a jeho centr dopravil hlavou do brány Lee Miller, 0:1. O sedm minut později měli gólovou šanci i domácí, když volný kop McCanna dostal Higdon, mířil ale mimo bránu. Falkirk se jinak snažil posílat dlouhé míče do pokutového území Aberdeenu, bezchybná obrana hostů ale gól nepřipustila. V posledních minutách hry byl navíc vyloučen Lee Bullen, za tvrdý faul na Severina. Zápas skončil vítězstvím Aberdeenu 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele