základní část, 15. kolo
22.11.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Hamilton Academical 1:1

V patnáctém kole nejvyšší skotské soutěže byl v utkání domácího Dundee United a hostů z Hamiltonu jasným favoritem domácí celek. Hosté se však v 8. minutě dostali do vedení a Dundee nakonec mohlo být rádo za plichtu. Vyrovnávací gól totiž přišel až v 90. minutě. Dundee si stále drží čtvrtou pozici se ziskem 23 bodů. Hamilton zůstává poslední s 11 body.

Dundee odehrálo jedno z nejhorších utkání probíhající sezóny. S posledním Hamiltonem to měla být jasná záležitost, ale místo toho se domácí po celý zápas trápili a nedařilo se jim vůbec nic. Navíc prohrávali už od osmé minuty, kdy zaváhání domácí obrany využil skvělou střelou Richard Offiong, který poslal hosty do vedení.

Ani jeden z týmů si příliš šancí v utkání nevytvořil a gólmani na obou stranách tak po celý zápas moc práce neměli. Ojedinělou tutovku v prvním poločase spálil domácí Craig Conway. Po rychlé kombinaci se ocitl na okamžik sám před gólmanem Tomášem Černým, ale v rozhodující chvíli zaváhal a Černý míč lehce ukořistil. Hosté mimo gólu zahrozili v první půli pouze dvěma nevýraznými střelami Alexe Neila.

Do druhé půle nasadili domácí o něco větší tempo a přišly další velké šance. Nejprve v 55. minutě Francisco Sandaza otřel svůj vynikající projektil o levou tyč Černého branky a o pět minut později pálil z úhlu Paul Dixon, jeho střelu ale výborně chytající Černý vyrazil.

Možná klíčový okamžik se odehrál v 84. Minutě. Hostující Simon Mensing obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu a šel předčasně do sprch. Od té doby domácí spustili skutečně obrovský tlak, který vyústil v nastaveném čase v branku. Po centru z pravé strany si do vlastní sítě nešťastně srazil balón Brian Easton. Domácí tak v hodině dvanácté srovnali na 1:1 a doma zůstává bod. Hamilton odjíždí domů s velmi cenným jednobodovým ziskem.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele