základní část, 30. kolo
22.03.2009 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 2:2

Celtic nevyužil šance vzdálit se druhým Rangers na pět bodů a na Tannadice Stadium pouze remízoval 2:2 s Dundee United.

Skóre otevřel Scott McDonald, poté ale začal úřadovat domácí záložník Francisco Sandaza, jenž dvěma góly poslal domácí celek do vedení. Alespoň bod Celticu zajistil devět minut před koncem Lee Naylor.

Do první příležitosti se dostal hostující tým, když Jan Venegoor of Hesselink, jenž si při absenci Stephena McManuse navlékl kapitánskou pásku, našel přesným centrem McDonalda, ten však tentokrát síť ještě nerozvlnil. Ve 24. minutě už ale australský kanonýr skóre otevřel, když si nejprve po rohovém kopu Paula Hartleyho nejprve málem vstřelil vlastní branku Warren Feeney, brankář Dundee Lukasz Zaluska byl ale pozorný a tento nečekaný pokus vyrazil přímo na Scotta McDonalda, jenž hlavičkou dostal míč za polského gólmana.

Krok s favoritem srovnal dvě minuty po zahájení druhého dějství Francisco Sandaza, když po centru Dixona domácí záložník hlavou překonal Artura Boruce. O jedenáct minut později se Dundee dostalo dokonce do vedení a prsty v tom měl opět Sandaza, když si vyměnil balon opět s Dixonem a přesnou střelou k tyči vyzrál na Boruce podruhé. Celtic ale přijel na Tannadice Stadium pro tři body, na které nicméně nedosáhl. Bod si ale domu přece jenom přivezl, když devět minut před koncem vyrovnal z hranice velkého vápna levý obránce Lee Naylor.

Celtic si na prvním místě skotské ligy stále drží tříbodový náskok na Jezdce, kteří v sobotu také remízovali. United zůstali pátí.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele